Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход, дизел, 11,5/100 градско?!?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход, дизел, 11,5/100 градско?!?!

Здравейте,

Тая вечер засякох, че в момента моята 156-ца 1.9 JTD гори 11,5/100 нафта на градско. До скоро беше 10/100, сега разликата е може би само зимните гуми и фаровете + реотаните отзад, примерно.

Ако 10/100 с нон-стоп климатик беше ужким приемливо, сега 11,5/100 градско вече ме плаши. Верно, че това не е 145/6, т.е. по-лека кола със същия двигател, но...

Какво мислите?
    Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Вчера четох в немския форум за колега, на който 2.4 ГТД харчи 9.5 при 170 км/ч средна скорост. Според мен виж да не ти тече нафта, едни 4 литра ти се губят някъде. Моята бензинка харчи по-малко.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Колега, виж си пробката на горивния филтър. Да не е отхлабила и да има теч.
      Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

@Bobby1177
        Моята снощи я засякох пак и установих разход 9/100 ЧИСТО градско Откакто съмя купил, все около 8 - 8.5 - 9/100 ми е горяла в града. С джанти 14-ки, после 15-ки, гуми 195/55/15, 205/50/15....се толкова се върти. Без чип съм. На друг колега от форума също му гори 145-цата около 10/100 в София. Извън града и двете дават по 5 - 5.5/100 при нормално каране, т.е. 120 км/ч някъде.
        Адски много зависи как и на какви разстояния се кара колата в града.

Първоначално публикувано от nikolaaaay
        Вчера четох в немския форум за колега, на който 2.4 ГТД харчи 9.5 при 170 км/ч средна скорост. Според мен виж да не ти тече нафта, едни 4 литра ти се губят някъде. Моята бензинка харчи по-малко.
        Колега, моето ЖТД харчи към 8/100 при тая скорост (а 170 на равното предимно мога да поддържам ), т.е. колко и на градско почти. За 2.4 ЖТД 150 коня с чип съм чувал за разход 10/100 при около 190-200 скорост...различно е.
        Само не ми стана ясно как вадиш по-малък разход от твоята бензинка
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
          @Bobby1177
          Моята снощи я засякох пак и установих разход 9/100 ЧИСТО градско Откакто съмя купил, все около 8 - 8.5 - 9/100 ми е горяла в града. Без чип съм. На друг колега от форума също му гори 145-цата около 10/100 в София. Извън града и двете дават по 5 - 5.5/100 при нормално каране, т.е. 120 км/ч някъде.

Колега, моето ЖТД харчи към 8/100 при тая скорост (а 170 на равното предимно мога да поддържам ), т.е. колко и на градско почти. За 2.4 ЖТД 150 коня с чип съм чувал за разход 10/100 при около 190-200 скорост...различно е.
          Глейте кво праи моята 156 спален вагон (колата е с чип, около 145 коня)

След зареден догоре резервоар и след като съм минал около 80 км, спазвайки ограниченията по северната дъга на околомръсното - разхода според хампютъра беше 3,1 л/100 км

Иначе мен ми гори градско от 6,8 до 9/100 според зависи

А максималния разход на дълъг път със 166 2.4 JTD, който съм постигал, е 9,8 - от Стара Загора до София пълна газ (около 195-205 км/ч) 95% от времето.

В града 166-цата ми е горила и 13, но това е в страхотни задръствания и пилене на гуми на всеки светофар.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

гледам - пише Range 2003.

тва с борд компа мисля, че отдавна е ясно, че сметките са им грешни тотално. 3.1 мое да ти даде при свободно падане.

дори това което казваш за 6.8 ми се струва абсурдно.

е всичко си зависи и от трафика.
            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
            Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vladu
              гледам - пише Range 2003.

тва с борд компа мисля, че отдавна е ясно, че сметките са им грешни тотално. 3.1 мое да ти даде при свободно падане.

дори това което казваш за 6.8 ми се струва абсурдно.

е всичко си зависи и от трафика.
              Баш толко ми гори, никак не е абсурдно даже. Просто ми е тарикатски маршрута за градско - 17 км и само 2 светофара.

От Кокаляне до Полиграфическия комбинат и обратно.

И тва е разход с доста жулене - ако не я гоня, гори около 5,5
              Volvo XC90 D5 '06
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

е да така може ... ма тва градско ли му викаш
                то и аз съм на 2 км от работа и няма нито един светофар. но пък така и не загрява колата ...
                Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

...аз не мога да се оплача от разхода....а градско си е много относително...градско-софия, градско варна, естествено и в разбичните часови пояси е различно...други градове....с 2 думи,знаем че има градско ..и градско....

...а за разхода на колегата-пуснал темата....макар и на шега-присъединявам се към опцията -"...виж за течове.."...
                  156-2.4 jtd

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                    @Bobby1177
                    Моята снощи я засякох пак и установих разход 9/100 ЧИСТО градско Откакто съмя купил, все около 8 - 8.5 - 9/100 ми е горяла в града. С джанти 14-ки, после 15-ки, гуми 195/55/15, 205/50/15....се толкова се върти. Без чип съм. На друг колега от форума също му гори 145-цата около 10/100 в София. Извън града и двете дават по 5 - 5.5/100 при нормално каране, т.е. 120 км/ч някъде.

Аз не съм казал, че моята харчи по-малко от ГТД, разбира се, а че харчи по-малко от ГТД-то на колегата, пуснал темата. По-малко от 11,5л. на градско ми дава.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

под 4 харчи единствено по нанадолнище при около 1700 оборота и то като не се ускорява

иначе нема как просто
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                        под 4 харчи единствено по нанадолнище при около 1700 оборота и то като не се ускорява

иначе нема как просто
                        Къде се пъхаш в тема за малолитражки с твоя камион бе
                        Аз помня един наш колега от немско, който БТВ получи доживотен бан преди бая време , та той беше показал снимка на борд-комп на неговата 156-ца мджет с разход 2.8/100 при скорост към 100-110, ако не се лъжа. Естествено, скоростната кутия е 6-степенна
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

мани го оня
                          това 2,8 е при пусната газ и нанадолнище
                          аз мога да ти го покажа същия разход и при 180
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                            мани го оня